Ο δεύτερος ημιτελικός Εurovision πιθανότητες και φαβορί

hary53@gmail.com
3 Απριλίου, 2024
277 Προβολές
δεύτερος ημιτελικός Εurovision

Ο δεύτερος ημιτελικός Εurovision 2024 αναμένεται συναρπαστικός, γεμάτος μουσική, θέαμα, αγωνία για την πρόκριση και ευκαιρίες για στοίχημα! Σε αυτό τον ημιτελικό που θα διεξαχθεί στις 9 Μαΐου οι χώρες διεκδικούν 10 θέσεις στον μεγάλο τελικό.

Η ανάλυση πιθανοτήτων βασίζεται σε διάφορους παράγοντες, όπως η δημοτικότητα του τραγουδιού, η φήμη του καλλιτέχνη, η σκηνική παρουσία και η ψηφοφορία. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι ο δεύτερος ημιτελικός έχει μεγαλύτερο στοιχηματικό ενδιαφέρον καθώς πολλά τραγούδια θεωρούνται ισοδύναμα και η πρόκριση τους αμφίρροπη. Ας δούμε καλύτερα τα φαβορί που μπορεί να προκριθούν ή να ακόμα και να κερδίσουν τη διοργάνωση και τα αουτσάιντερ τα οποία μπορεί να κάνουν την έκπληξη.

Αλλαγές στην ψηφοφορία και Big 5

Στην φετινή Eurovision έχουμε μια τεράστια αλλαγή στον τρόπο ψηφοφορίας που μπορεί να φέρει και τα πάνω κάτω στα αποτελέσματα. Σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές, η ψηφοφορία δε θα ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση όλων των εμφανίσεων. Αντί γι’ αυτό, θα ανοίξει με την έναρξη του show, επιτρέποντας στους θεατές να ψηφίζουν τα αγαπημένα τους acts καθ’ όλη τη διάρκεια των ζωντανών εμφανίσεων. Επιπλέον, οι θεατές από χώρες που δεν συμμετέχουν στον διαγωνισμό θα έχουν 24ωρο περιθώριο για να ψηφίσουν πριν από κάθε ένα από τα τρία ζωντανά shows.

Η πρόκριση στον τελικό εξαρτάται από 50% televoting και 50% από τις κριτικές επιτροπές.

Λόγω της αλλαγής αυτής στην ψηφοφορία, οι Big 5 χώρες που προκρίνονται αυτόματα στον τελικό, φέτος θα παρουσιάσουν ζωντανά τα τραγούδια τους και στους ημιτελικούς. Αυτό γίνεται για να έχουν και αυτές οι χώρες (Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία) ίσες ευκαιρίες στην ψηφοφορία. Το ίδιο ισχύει και για την περσινή νικήτρια του διαγωνισμού, Σουηδία.

Σειρά εμφάνισης δεύτερος ημιτελικός Εurovision

Αυτή είναι η σειρά εμφάνισης των χωρών στο δεύτερο ημιτελικό της Eurovision 2024:

  1. Μάλτα
  2. Αλβανία
  3. Ελλάδα
  4. Ελβετία
  5. Τσεχία
  6. Γαλλία (Big 5)
  7. Αυστρία
  8. Δανία
  9. Αρμενία
  10. Λετονία
  11. Ισπανία (Big 5)
  12. Άγιος Μαρίνος
  13. Γεωργία
  14. Βέλγιο
  15. Εσθονία
  16. Ιταλία (Big 5)
  17. Ισραήλ
  18. Νορβηγία
  19. Ολλανδία

Για να στοιχηματίσετε στην Eurovision θα πρέπει να αναζητήσετε τα στοιχήματα της στην ενότητα κάθε πλατφόρμας για μη αθλητικά στοιχήματα.

Τα φαβορί

Γεμάτος φαβορί είναι ο δεύτερος ημιτελικός με 4 από τις 6 χώρες που είναι πρώτες στα στοιχήματα για να κερδίσουν τη διοργάνωση, να εμφανίζονται σε αυτόν. Συγκεκριμένα, Ελβετία και Ολλανδία έχουν μέχρι στιγμής τις καλύτερες πιθανότητες για νίκη. Το τραγούδι Europapa από Joost Klein είναι ήδη viral και πολλοί προβλέπουν να έχει μια παρόμοια πορεία με αυτό της Φιλανδίας που είχε ενθουσιάσει το κοινό. Ο Nemo της Ολλανδίας με το The Code έκανε μεγάλη αίσθηση και ανέβηκε αρκετά στα γραφεία στοιχημάτων μετά την ζωντανή εμφάνιση του στην Ισπανία.

δεύτερος ημιτελικός EurovisionΗ Ιταλία με την Angelina Mango που σάρωσε στον διαγωνισμό του San Remo είναι η αγαπημένη των Eurofans. Τέλος, το Βέλγιο με το τραγούδι Before the party’s over είναι σταθερά ψηλά στους πίνακες των προγνωστικών. Θυμηθείτε ότι οι περισσότερες στοιχηματικές εταιρείες προσφέρουν cash out για τα στοιχήματα Eurovision.

Τα outsiders

Μάλτα, Τσεχία, Σαν Μαρίνο και Αλβανία έχουν τις λιγότερες πιθανότητες για πρόκριση στον τελικό, σύμφωνα με τις αποδόσεις των στοιχηματικών. Αυτές οι χώρες δίνουν τεράστιες αποδόσεις, αν προκριθούν. Επομένως εδώ υπάρχουν και μεγάλες ευκαιρίες για στοιχήματα αν καταφέρουν να κάνουν την ανατροπή. Από τα τραγούδια αυτά, όσοι μελετούν χρόνια την Eurovision θεωρούν ότι η Αλβανία με μια εμφάνιση στη σκηνή του Μάλμο μπορεί να καταφέρει να κάνει την έκπληξη πρόκρισης. Αν ανατρέξετε στο παρελθόν, θα δείτε ότι σχεδόν κάθε χρόνο κάποιο αουτσάιντερ κάνει την μεγάλη έκπληξη. Επομένως, εδώ υπάρχουν και οι μεγαλύτερες ευκαιρίες για στοιχήματα.

Διαβάστε πιο αναλυτικά για τα στοιχήματα Eurovision στην Betshop στο https://betgreek.gr/betshop-eurovision/

δεύτερος ημιτελικός Εurovision – Οι πιθανότητες της Ελλάδας

Η Ελλάδα, με τη Μαρίνα Σάττι και το “Ζάρι”, διεκδικεί μια θέση στον τελικό της Eurovision 2024 στον δεύτερο ημιτελικό που θα λάβει χώρα στις 9 Μαΐου. Το Ζάρι φιγουράρει στις πρώτες 7 θέσεις στις περισσότερες στοιχηματικές εταιρίες για νίκη στον φετινό διαγωνισμό. Αντίστοιχα, βρίσκεται στην δεύτερη θέση στα γραφεία στοιχημάτων για πρόκριση στον μεγάλο τελικό. Παράλληλα, το “Ζάρι” εμφανίζεται σε υψηλές θέσεις σε δημοσκοπήσεις που διεξάγονται σε fan sites της Eurovision.

Επομένως, η Ελλάδα έχει καλές πιθανότητες για πρόκριση στον τελικό της Eurovision 2024. Η σειρά εμφάνισης της στον ημιτελικό στην τρίτη θέση θεωρείται φέτος μεγάλο πλεονέκτημα λόγω της ζωντανής ψηφοφορίας. Η δυνατή φωνή της Μαρίνας Σάττι, το ιδιαίτερο ύφος του “Ζάρι” και η δυναμική σκηνική παρουσία αποτελούν σημαντικά ατού. Ο έντονος ανταγωνισμός και η γλώσσα του τραγουδιού ίσως να θέσουν εμπόδια, όμως η αφοσιωμένη fan base και η δυναμική του τραγουδιού αφήνουν αισιόδοξα μηνύματα.

Καλή επιτυχία στην Ελλάδα και σε όλες τις συμμετέχουσες χώρες!

Συγγραφέας hary53@gmail.com