Οι καλύτερες συμβουλές για ασφαλές στοίχημα online

hary53@gmail.com
4 Ιουλίου, 2023
1151 Προβολές
συμβουλές για ασφαλές στοίχημα online

Το διαδικτυακό στοίχημα μπορεί να σας φέρει μοναδικές συγκινήσεις και κέρδη, όμως δεν είναι πάντα ακίνδυνο και χρειάζεστε συμβουλές για ασφαλές στοίχημα για να είστε προσεκτικοί. Δυστυχώς, όπως οτιδήποτε στο διαδίκτυο, έτσι και στο στοίχημα πάντα θα υπάρχουν κακόβουλοι που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν κάθε ευκαιρία για απάτη. Το καλύτερο είναι να λαμβάνετε κάποιες προφυλάξεις όταν στοιχηματίζετε στο διαδίκτυο. Πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν είναι όλες οι στοιχηματικές ιστοσελίδες αξιόπιστες και ασφαλείς. Ορισμένες μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τα δεδομένα των παικτών και έτσι να τους βάλουν σε οικονομικές ή προσωπικές περιπέτειες. Κάναμε έρευνα για να εντοπίσουμε τους πιο συνηθισμένους κινδύνους του διαδικτυακού στοιχήματος και πως να τους αντιμετωπίσετε.

Για να παραμένετε ασφαλείς όσο απολαμβάνετε τα στοιχήματα σας, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές:

Συμβουλές για ασφαλές στοίχημα online

Μην κάνετε κλικ σε ύποπτους συνδέσμους

Πολλές φορές μπορεί να συναντήσετε δόλιες διαδικτυακές τοποθεσίες στοιχημάτων να διαφημίζουν κωδικούς για δελεαστικές προσφορές, μπόνους ή συμβουλές που φαίνονται πολύ καλές για να είναι αληθινές. Επίσης, συχνό είναι το φαινόμενο κάποιων ιστότοπων που παρέχουν συνδέσμους για να κατεβάσετε την εφαρμογή ενός στοιχηματικού site. Έτσι, κάποιοι παίκτες παρασύρονται στο να κάνουν κλικ ή να κατεβάζουν συνδέσμους που δεν θα έπρεπε. Αυτά τα αρχεία ενδέχεται να περιέχουν επιβλαβή κώδικα που μπορεί να παραβιάσει τα προσωπικά σας στοιχεία.

Λάβετε υπόψη ότι στα αξιόπιστα και νόμιμα στοιχηματικα site δεν χρειάζεται να κάνετε λήψη αρχείων ή να κάνετε κλικ σε συνδέσμους για να τοποθετήσετε ένα στοίχημα, να κάνετε ανάληψη ή να μεταφέρετε χρήματα. Επομένως πρέπει να είστε πάντα προσεκτικοί με τις σελίδες στις οποίες περιηγείστε και τους συνδέσμους που κλικάρετε όταν στοιχηματίζετε στο διαδίκτυο.

Επιλέξτε αξιόπιστα στοιχηματικά site

Πριν ξεκινήσετε τα στοιχήματα σας σε έναν ιστότοπο, σιγουρευτείτε για την ασφάλεια και την αξιοπιστία του. Ο σύνδεσμος άδειας χρήσης δίνεται πάντα στο κάτω μέρος της αρχικής σελίδας του ιστότοπου. Επιπλέον, αναζητήστε τη σελίδα “Σχετικά με εμάς”, τη σελίδα επικοινωνίας και άλλες σελίδες για να δείτε εάν είναι πιστοποιημένες και επαληθευμένες.

Μια πιο σίγουρη επιλογή να επιλέξετε να στοιχηματίσετε μέσω αξιόπιστων ή δημοφιλών ιστοσελίδων. Οι περισσότερες από τις δημοφιλείς ιστοσελίδες στοιχημάτων στον κλάδο είναι πράγματι υπό καθεστώς ρύθμισης και άδειας. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο είναι νόμιμες, αλλά και πολύ ασφαλής για την εισαγωγή των προσωπικών και οικονομικών σας στοιχείων.  Από την άλλη μεριά, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν στοιχηματίζετε σε μικρότερους ιστότοπους που μπορούν να παραποιήσουν αυτές τις πιστοποιήσεις.

Άρα η καλύτερη συμβουλή είναι πάντα να προσπαθείτε να επικυρώσετε και τις πληροφορίες που βλέπετε σε ένα site.

Επιπλέον, ελέγξετε τις κριτικές και τα σχόλια άλλων παικτών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστότοπους. Εκεί μπορεί να εντοπίσετε παίκτες που έχουν εξαπατηθεί και έτσι να αποφύγετε το συγκεκριμένο site.

Ο πάροχος της Interwetten έχει εξασφαλίσει άδεια τυχερών παιχνιδιών από την ΕΕΕΠ.

Κρυπτογράφηση SSL

Αναζητήσετε το εικονίδιο κλειδώματος δίπλα στη διεύθυνση URL της σελίδας για να διαπιστώσετε εάν ένας ιστότοπος είναι ασφαλής. Εάν κάνετε κλικ στο εικονίδιο κλειδώματος, εμφανίζει  περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα στοιχεία ασφαλείας της σελίδας, όπως τον αριθμό των cookies που χρησιμοποιούνται και εάν η πιστοποίηση είναι έγκυρη.

Προτιμήστε να στοιχηματίζετε σε ιστότοπους που εφαρμόζουν κρυπτογράφηση SSL. Η κρυπτογράφηση SSL είναι ένα πρωτόκολλο προστασίας που κωδικοποιείται σε ιστότοπους για την προστασία των προσωπικών σας στοιχείων, των κωδικών πρόσβασης και άλλων ευαίσθητων προσωπικών στοιχείων όταν τα εισάγετε σε έναν ιστότοπο. Το SSL διασφαλίζει ότι κανείς δεν μπορεί να διαβάσει ή να υποκλέψει τα δεδομένα σας.

Προσοχή στον κωδικό πρόσβασης

Όταν δημιουργείτε λογαριασμό σε ένα στοιχηματικό site επιλέξτε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης που έχουν αριθμούς, μικρά κεφαλαία γράμματα και ειδικούς χαρακτήρες. Έτσι ο λογαριασμός σας θα είναι πιο ασφαλής από παραβιάσεις. Επιπλέον, η τακτική αλλαγή του κωδικού πρόσβασης σας είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να προστατεύσετε τον λογαριασμό σας σε έναν ιστότοπο στοιχημάτων. Αυτή είναι μια συμβουλή που γενικά ισχύει για όλους τους ιστότοπους που καλείστε να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό. Οι συχνές αλλαγές κρατούν μακριά τυχόν διαδικτυακές απειλές από πειρατεία ή πρόσβαση στον λογαριασμό σας από τρίτους.

Χρηματικές συναλλαγές

Ένα πολύ σημαντικό σημείο που μπορεί να περιέχει κινδύνους για το διαδικτυακό στοίχημα είναι οι χρηματικές σας συναλλαγές. Άλλωστε εκεί είναι που στοχεύουν συνήθως οι διαδικτυακές απάτες.

Για να προστατεύσετε τις συναλλαγές σας είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε πιστωτική κάρτα ή ηλεκτρονικό πορτοφόλι για να πληρώσετε. Αυτοί οι μέθοδοι πληρωμής προστατεύουν καλύτερα από όλους τις προσωπικές τραπεζικές αποταμιεύσεις σας και θεωρούνται από τους ειδικούς ως οι πιο ασφαλείς. Σε περίπτωση απάτης μπορείτε απλά να ακυρώσετε την πιστωτική σας κάρτα ή να μεταφέρετε τα υπόλοιπα χρήματα από το ηλεκτρονικό πορτοφόλι σας στον τραπεζικό σας λογαριασμό μέσω smartphone. Επιπλέον, ο πάροχος της πιστωτικής σας κάρτας μπορεί να σας βοηθήσει να ανακτήσετε τυχόν κεφάλαια που ενδέχεται να κλαπούν, εάν διαθέτουν πρωτόκολλα. Σε περίπτωση παραβίασης, οι προσωπικές σας αποταμιεύσεις θα είναι τουλάχιστον ασφαλείς.

Επιλέξτε λοιπόν στοιχηματικούς ιστότοπους που να προσφέρουν τέτοιους τρόπους συναλλαγής.

καλύτερες συμβουλές για ασφαλές στοίχημα

Όροι και προϋποθέσεις

Διαβάστε με προσοχή τους όρους και τις προϋποθέσεις που ισχύουν σε κάθε site. Πολλοί παίκτες θεωρούν τους όρους βαρετούς και παραλείπουν να τους δώσουν σημασία. Θα πρέπει όμως να γνωρίζετε τι ισχύει πριν τοποθετήσετε τα στοιχήματα σας. Έτσι θα είναι δύσκολο για παράδειγμα να παραπλανηθείτε από ένα φανταχτερό μπόνους που κρυφοί κανόνες μπορεί να κάνουν δύσκολη τη διεκδίκηση του. 

Το καλύτερο είναι ο παίκτης να γνωρίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις ώστε να μπορεί να παίξει με ασφάλεια και χωρίς να φοβάται ότι μπορεί να παραπλανηθεί.

Χρήση VPN

Μια καλή συμβουλή για την ασφάλεια σας στο διαδίκτυο είναι να χρησιμοποιείτε VPN. Όταν παίζετε στοίχημα σε ένα site υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να εκτεθείτε σε χάκερ. Ένας καλός τρόπος για να προστατευτείτε από τους χάκερ είναι η χρήση VPN. Το VPN σημαίνει “Εικονικό ιδιωτικό δίκτυο” και περιγράφει την δημιουργία μιας προστατευμένης σύνδεσης δικτύου κατά τη χρήση δημόσιων δικτύων. Τα VPN κρυπτογραφούν συγκαλύπτουν την ηλεκτρονική σας ταυτότητα. Αυτό καθιστά πιο δύσκολο για τρίτα μέρη όπως οι χάκερ να παρακολουθούν τις δραστηριότητές σας στο διαδίκτυο και να κλέβουν δεδομένα.

Χρησιμοποιήστε λοιπόν VPN όταν στοιχηματίζετε σε ένα site, ειδικά όταν πρόκειται για site του εξωτερικού που οι κίνδυνοι είναι περισσότεροι.

Υπεύθυνο παιχνίδι

Εκτός από τα μέτρα ασφαλείας που μπορείτε να πάρετε για να απολαύσετε το στοίχημα σας δίχως φόβο, θυμηθείτε ότι η πρώτη ασπίδα προστασίας σας είστε εσείς. Αν παίζετε στοίχημα, κάντε το για διασκέδαση και αν πάψει να είναι διασκεδαστικό τότε σταματήστε. Βάλτε ένα χρηματικό όριο και προσπαθήστε να μην το υπερβαίνετε, ούτε να δανείζεστε για να παίξετε στοίχημα. Βάλτε ένα χρονικό όριο που θα αφιερώνετε στο διαδικτυακό στοίχημα. Μην προσπαθείτε να ισοφαρίσετε τις ήττες σας. Παίξτε πάντα με μέτρο και κάντε ένα βήμα πίσω αν νιώθετε ότι παρασύρεστε.

Αν ακολουθήσετε τα παραπάνω, το διαδικτυακό στοίχημα θα είναι μια ασφαλής και απολαυστική εμπειρία για εσάς.

 

Συγγραφέας hary53@gmail.com