Πως να διαβάσετε τις αποδόσεις στο στοίχημα

Hary
7 Αυγούστου, 2023
743 Προβολές

Αν είστε αρχάριος παίκτης στο στοίχημα το να καταλάβετε πώς λειτουργούν οι αποδόσεις στο στοίχημα, μπορεί να σας φαίνεται περίπλοκο. Αυτές οι αποδόσεις καθορίζονται από τους πράκτορες στοιχημάτων και προσδιορίζουν την πιθανή πληρωμή που θα λάβετε, αν κερδίσετε το στοίχημα που έχετε τοποθετήσει. Ο σκοπός των αποδόσεων στοιχήματος είναι να παρέχει έναν τυποποιημένο τρόπο από τις στοιχηματικές εταιρείες ώστε να επικοινωνούν την πιθανότητα διαφορετικών αποτελεσμάτων.

Η ανάγνωση των αποδόσεων είναι μια βασική δεξιότητα για όποιον θέλει να στοιχηματίσει ή να λάβει αποφάσεις με βάση τις πιθανότητες. Η κατανόηση και η σωστή ανάγνωση των αποδόσεων μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε την πιθανή πληρωμή ενός στοιχήματος, την αναμενόμενη αξία ενός αγώνα και το ρίσκο που εμπεριέχεται σε ένα συγκεκριμένο στοίχημα. Παρακάτω θα βρείτε ένα οδηγό για τις αποδόσεις στο στοίχημα και πως να τις διαβάζετε σωστά ώστε να γίνετε ένας πιο επιτυχημένος παίκτης.

Τι σημαίνουν οι αποδόσεις σε ένα στοίχημα

Οι αποδόσεις αναφέρονται στην αναλογία μεταξύ του πονταρίσματος και των πιθανών κερδών σε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Όσο υψηλότερες είναι οι αποδόσεις που σας δίνει ένα στοιχηματικό site σε έναν αγώνα από το στοιχηματικό κουπόνι, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η πληρωμή που θα λάβετε. Παράλληλα, οι αποδόσεις χρησιμοποιούνται για να δείξουν την πιθανότητα που έχει να συμβεί ένα αποτέλεσμα. Αυτό σημαίνει ότι ένα πιο πιθανό αποτέλεσμα θα έχει μικρότερες αποδόσεις. Αντίστροφα, ένα λιγότερο πιθανό αποτέλεσμα θα έχει υψηλότερες αποδόσεις. Έτσι, το φαβορί ενός αγώνα συγκεντρώνει μικρότερες αποδόσεις, ενώ το αουτσάιντερ μεγαλύτερες.

Δείτε τις στοιχηματικές επιλογές που έχετε στη Betsson στο https://betgreek.gr/%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/betsson/.

Είδη αποδόσεων

Στα στοιχηματικά site, οι αποδόσεις εμφανίζονται σε τρεις κύριες μορφές που περιλαμβάνουν: δεκαδικές αποδόσεις, αμερικανικές και κλασματικές αποδόσεις. Αν έχετε στόχο την επιτυχία, καλό είναι να γνωρίζετε τα χαρακτηριστικά και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η κάθε μορφή αποδόσεων. Πολλά site, βέβαια, διαθέτουν και λειτουργία μετατροπής των μορφών στοιχηματικών αποδόσεων. Ακολουθεί περιγραφή των βασικών χαρακτηριστικών των τριών μορφών αποδόσεων:

  • Οι δεκαδικές αποδόσεις χρησιμοποιούνται πιο συχνά από όλες τις μορφές αποδόσεων στις στοιχηματικές πλατφόρμες. Αυτό συμβαίνει γιατί αυτός είναι ο πιο απλός τρόπος με τον οποίο εκφράζονται οι πιθανότητες. Οι δεκαδικές αποδόσεις χρησιμοποιούνται κυρίως σε Ευρώπη, Καναδά και Αυστραλία. Θα βρείτε αυτές τις αποδόσεις να εμφανίζονται στα στοιχηματικά site με δύο δεκαδικά ψηφία. Αντιπροσωπεύουν τη συνολική πληρωμή, συμπεριλαμβανομένου του αρχικού πονταρίσματος που έχετε κάνει. Για παράδειγμα, οι αποδόσεις 2,5 σημαίνουν ότι αν έχετε τοποθετήσει ένα στοίχημα 1 ευρώ, θα επέστρεφε συνολικά 2,50 ευρώ.
  • Δεύτερες πιο δημοφιλείς είναι οι κλασματικές αποδόσεις  που προτιμούν οι περισσότεροι παίκτες αθλητικού στοιχήματος και κυρίως ποδοσφαίρου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι κλασματικές αποδόσεις αντιπροσωπεύουν το κέρδος που θα πραγματοποιηθεί σε ένα στοίχημα σε σχέση με το ποσό που στοιχηματίστηκε. Οι παίκτες μπορούν να βρουν την πιθανή απόδοση πολλαπλασιάζοντας το ποντάρισμα που έχουν κάνει με τις πιθανότητες. Για παράδειγμα, οι πιθανότητες 3/1 σημαίνουν ότι για κάθε στοίχημα 1 ευρώ, το κέρδος θα ήταν 3 ευρώ. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε είναι ότι αυτή η μορφή αντικατοπτρίζει το πιθανό κέρδος που μπορεί να λάβετε. Όταν πρόκειται για την πιθανή πληρωμή, θα πρέπει απλώς να προσθέσετε το ποσό του πονταρίσματος που έχετε κάνει.
  • Moneyline ή αμερικανικές αποδόσεις αντιπροσωπεύουν το ποσό που θα έπρεπε να στοιχηματιστεί για να κερδίσει 100 δολάρια ή άλλο νόμισμα. Είναι πιο δημοφιλής σε όσους παίζουν στοίχημα από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Πολλοί τις θεωρούν πιο δύσκολες στην κατανόηση γιατί αυτές οι αποδόσεις μπορεί να έχουν θετική και αρνητική αξία. Ένα παράδειγμα είναι αν υποθέσουμε ότι οι αποδόσεις είναι -120. Τότε ένα επιτυχημένο στοίχημα 120 θα σας δώσει 100, που σημαίνει ότι θα πάρετε συνολικά 220 δολάρια. Δηλαδή για να βρείτε το κέρδος σας στις αμερικάνικες αποδόσεις, θα πρέπει να υπολογίσετε το ποντάρισμα σας προς την απόδοση δια 100.

Πως διαμορφώνονται οι αποδόσεις

Σε κάθε στοιχηματικό site οι αποδόσεις διαμορφώνονται από συστήματα που χρησιμοποιούν ειδικούς αλγόριθμους. Οι αλγόριθμοι αυτοί συνδυάζουν ιστορικά δεδομένα, την φυσική κατάσταση των παικτών, στατιστικά της ομάδας και άλλες πληροφορίες. Έτσι, μπορούν να προβλέψουν ποιος είναι πιο πιθανό να κερδίσει.

Οι αποδόσεις όμως συχνά αλλάζουν. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μπορεί να υπάρχουν νέες εξελίξεις που μπορεί να επηρεάσουν έναν αγώνα. Αν για παράδειγμα ένας παίκτης τραυματιστεί στην προπόνηση και δεν παίξει στον αγώνα τότε αυτό μπορεί να επηρεάσει τις αποδόσεις υπέρ της αντίπαλης ομάδας.

Το πιο πιθανό είναι οι αποδόσεις να αλλάζουν ακόμα και μέχρι το τέλος ενός αγώνα. Αυτό συμβαίνει γιατί επηρεάζονται από διάφορους παράγοντες όπως την εικόνα μιας ομάδας, τα γκολ, την αποβολή ενός παίκτη με κάρτα και άλλα. Καλό είναι, λοιπόν, να παρακολουθείτε συνεχώς τις αποδόσεις, ειδικά αν σκέφτεστε να κάνετε cash out στο live στοίχημα.

Σύγκριση αποδόσεων

Δεν προσφέρουν όλες οι στοιχηματικές ιστοσελίδες τις ίδιες αποδόσεις για έναν αγώνα. Για τον λόγο αυτό συνήθως οι παίκτες θα πρέπει να φροντίζουν πριν στοιχηματίσουν, να πραγματοποιήσουν μία αναζήτηση για τις πιο συμφέρουσες αποδόσεις. Αυτό σημαίνει ότι για τα ευρωπαϊκά στοιχηματικά site θα πρέπει να αναζητήσετε αυτές τις αποδόσεις με το μεγαλύτερο δεκαδικό αριθμό.

Έτσι, θα μπορέσετε να συγκρίνετε τις αποδόσεις που προσφέρουν τα site και να καταλάβετε ποια προσφέρουν τις πιο καλύτερες αποδόσεις γενικά. Η διαφορά στην αξία των αποδόσεων στις περισσότερες περιπτώσεις είναι αρκετά μικρή. Αυτή η διαφορά όμως μπορεί να έχει αντίκτυπο στο συνολικό σας κέρδος μακροπρόθεσμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ξοδεύοντας μόνο μερικά λεπτά για να κάνετε αυτή τη σύγκριση, θα ανταμειφθείτε στο μέλλον.

Θυμηθείτε ότι η σύγκριση αποδόσεων και οι γρήγορες αντιδράσεις μπορεί να σας οδηγήσουν σε μεγαλύτερα κέρδη ή στη μείωση απωλειών. Κάτι τέτοιο ισχύει ειδικά όταν παίζετε ζωντανό στοίχημα.

Συμπέρασμα για τις αποδόσεις

Οι στοιχηματικές αποδόσεις είναι στην ουσία οι πιθανότητες για την έκβαση ενός αγώνα και για την επιτυχία του στοιχήματος σας.

Εάν θέλετε να μάθετε καλά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα αθλητικά στοιχήματα, θα πρέπει να αφιερώσετε χρόνο. Πρέπει να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις αποδόσεις. Η παρακολούθηση των αποδόσεων θα σας βοηθήσει αναμφίβολα να γίνετε επιτυχημένος παίκτης στοιχημάτων.  Αυτό θα συμβεί διότι θα είστε σε θέση να εκτιμήσετε ποια είναι η πιθανότητα το στοίχημα σας να γίνει νικητήριο και εάν προσφέρει καλή αξία. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να έχετε λογαριασμό σε όσο το δυνατόν περισσότερες στοιχηματικές ιστοσελίδες στην Ελλάδα και να παρακολουθείτε τις αποδόσεις. Έτσι θα μπορείτε να στοιχηματίζετε πάντα στην πιο συμφέρουσα απόδοση ανά αγώνα. Επιπλέον, θα μπορείτε να εξαργυρώσετε το στοίχημα σας την κατάλληλη χρονική στιγμή.

Συγγραφέας Hary