Εισαγωγή στα στοιχήματα πολεμικών τεχνών (MMA)

Hary
13 Ιανουαρίου, 2024
135 Προβολές
MMA, πυγμαχία, πάλη, μαχητικά αθλήματα, στοίχημα, ποντάρισμα

Το MMA, ή αλλιώς Mixed Martial Arts, έχει εκραγεί τα τελευταία χρόνια. Ο λόγος που τόσοι άνθρωποι αγαπούν το MMA είναι γιατί προσφέρει έναν μοναδικό συνδυασμό πολεμικών τεχνών , όπως πυγμαχία, kickboxing, Muay Thai, τζούντο και Brazilian jiu-jitsu. Αυτό επιτρέπει έναν συναρπαστικό συνδυασμό στυλ και τεχνικών που μπορεί να κάνει κάθε αγώνα απρόβλεπτο και συναρπαστικό στην παρακολούθηση. Έτσι πλέον το MMA συναγωνίζεται ορισμένα πιο παραδοσιακά αθλήματα σε δημοτικότητα και κάλυψη. Τα στοιχήματα MMA ή UFC περιλαμβάνουν την τοποθέτηση στοιχημάτων στο αποτέλεσμα των αγώνων μεταξύ δύο μαχητών.

Παρακάτω θα βρείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα στοιχήματα πολεμικών τεχνών MMA, από τα είδη στοιχημάτων μέχρι τις πιο δημοφιλείς διοργανώσεις και τις στρατηγικές.

MMA, πυγμαχία, πάλη, μαχητικά αθλήματα, στοίχημα, ποντάρισμα

Τι είναι το MMA;

Το MMA, ή μικτές πολεμικές τέχνες, είναι ένα άθλημα μάχης πλήρους επαφής που επιτρέπει στους μαχητές να χρησιμοποιούν μια ποικιλία τεχνικών χτυπήματος, κλειδώματος και πάλης από διαφορετικές πολεμικές τέχνες. Οι μαχητές MMA μπορούν να χρησιμοποιούν χτυπήματα με τα χέρια, τα πόδια, τα γόνατα και τους αγκώνες, καθώς και τεχνικές κλειδώματος και υποταγής.

Τι είναι το UFC;

Το UFC, ή Ultimate Fighting Championship, είναι ο μεγαλύτερος και πιο γνωστός επαγγελματικός οργανισμός MMA στον κόσμο. Το UFC διοργανώνει αγώνες MMA σε όλο τον κόσμο με μαχητές από όλες τις γωνιές του πλανήτη.

Αγώνες ΜΜΑ

Στις πρώτες μέρες του MMA, οι αγώνες ήταν πολύ πιο βίαιοι από ό,τι είναι σήμερα. Οι μαχητές μπορούσαν να χρησιμοποιούν οποιαδήποτε τεχνική και αυτό οδήγησε σε πολλούς σοβαρούς τραυματισμούς. Καθώς το MMA έγινε πιο δημοφιλές, οι διοργανωτές ξεκίνησαν να επιβάλλουν αυστηρότερους κανόνες για την προστασία των μαχητών. Σήμερα, οι αγώνες MMA συνήθως διεξάγονται υπό την εποπτεία αθλητικών επιτροπών, οι οποίες έχουν θεσπίσει κανόνες που απαγορεύουν ορισμένες επικίνδυνες τεχνικές.

Επομένως, το MMA έχει εξελιχθεί από ένα άθλημα χωρίς κανόνες σε ένα άθλημα με αυστηρούς κανόνες που έχουν σχεδιαστεί για την προστασία των μαχητών. Ωστόσο, ακόμη και με τους αυστηρότερους κανόνες, οι αγώνες MMA εξακολουθούν να ενέχουν κάποιο κίνδυνο.

Εκτός από αυτές τις απαγορευμένες τεχνικές, υπάρχουν και άλλοι κανόνες που έχουν θεσπιστεί για την προστασία των μαχητών. Για παράδειγμα, οι μαχητές δεν επιτρέπεται να χτυπούν έναν αντίπαλο που είναι στο έδαφος, εκτός αν είναι σε θέση να συνεχίσει τον αγώνα.

Οι κανόνες του MMA εξακολουθούν να εξελίσσονται καθώς το άθλημα γίνεται πιο δημοφιλές. Οι υπεύθυνοι των αγώνων αναζητούν πάντα για να βρουν τρόπους για να κάνουν το άθλημα πιο ασφαλές για τους μαχητές, χωρίς να χάσουν την ένταση και την αδρεναλίνη που το καθιστούν τόσο δημοφιλές.

Αναμετρήσεις πυγμαχίας καλύπτει η ιστοσελίδα της Betshop.

Δημοφιλείς εκδηλώσεις MMA/UFC

Εκτός από το UFC, υπάρχουν αρκετοί άλλοι δημοφιλείς αγώνες MMA, όπως:

  • Bellator MMA : Ένας άλλος σημαντικός επαγγελματικός οργανισμός MMA, ο οποίος προωθεί και παράγει εκδηλώσεις με μαχητές κορυφαίου επιπέδου από όλο τον κόσμο.
  • ONE Championship : Ο μεγαλύτερος οργανισμός MMA στην Ασία, ο οποίος περιλαμβάνει μαχητές από διάφορους κλάδους πολεμικών τεχνών και έχει σημαντικό κοινό στην Ασία.
  • PFL (Professional Fighters League) : Ένας σχετικά νέος επαγγελματικός οργανισμός MMA που λειτουργεί σε μορφή τουρνουά, με μαχητές να διαγωνίζονται για ένα έπαθλο $1 εκατομμυρίου σε κάθε κατηγορία βάρους.
  • RIZIN Fighting Federation : Ένας οργανισμός MMA με έδρα την Ιαπωνία που περιλαμβάνει μαχητές από όλο τον κόσμο και έχει τη φήμη ότι διοργανώνει διασκεδαστικά και μοναδικά γεγονότα.

MMA, πυγμαχία, πάλη, μαχητικά αθλήματα, στοίχημα, ποντάρισμα

Αγορές στοιχημάτων

Αυτές είναι μερικές από τις πιο δημοφιλείς αγορές στοιχημάτων MMA:

  • Νικητής : Η πιο απλή και δημοφιλής αγορά στοιχημάτων MMA. Εδώ, στοιχηματίζετε ποιος πιστεύετε ότι θα κερδίσει τον αγώνα. Οι αποδόσεις θα καθοριστούν με βάση την πιθανότητα να κερδίσει κάθε μαχητής.
  • Κατηγορία βάρους: Μπορείτε να στοιχηματίσετε για το ποιος μαχητής θα κερδίσει σε μια συγκεκριμένη κατηγορία βάρους.
  • Over/Under : Στην αγορά Over/Under, στοιχηματίζετε στον συνολικό αριθμό των γύρων στον αγώνα. Μπορείτε είτε να στοιχηματίσετε εάν ο αγώνας θα φτάσει πάνω ή κάτω από έναν καθορισμένο αριθμό γύρων.
  • Μέθοδος Νίκης : Σε αυτήν την αγορά, στοιχηματίζετε για το πώς θα τελειώσει ο αγώνας. Μπορείτε να επιλέξετε από πολλές επιλογές, όπως νοκ-άουτ, υποβολή ή απόφαση.
  • Στοιχήματα Γύρου : Στην αγορά στοιχημάτων γύρου, στοιχηματίζετε σε ποιον γύρο θα τελειώσει ο αγώνας. Αυτό είναι ένα πιο δύσκολο στοίχημα για να κερδίσετε, αλλά μπορεί να προσφέρει υψηλότερες πληρωμές.
  • Ειδικά (Props) : Υπάρχουν επίσης πολλά ειδικά στοιχήματα που μπορείτε να τοποθετήσετε, όπως το αν ένας μαχητής θα κερδίσει με το χτύπημα του ή με υποταγή, ή αν θα υπάρξουν περισσότερες από δύο πτώσεις στο ματς.
  • Παρολί (Parlays) : Στην αγορά παρολί, μπορείτε να στοιχηματίσετε σε πολλαπλούς αγώνες ταυτόχρονα. Πρέπει να προβλέψετε σωστά την έκβαση όλων των αγώνων για να κερδίσετε το στοίχημα, αλλά η πληρωμή μπορεί να είναι σημαντικά υψηλότερη.

Συμβουλές για στοιχήματα σε αγώνες MMA

Όπως και σε κάθε άλλο είδος στοιχήματος, είναι σημαντικό να κάνετε τη δική σας προετοιμασία και έρευνα πριν ποντάρετε. Εδώ είναι μερικές βασικές συμβουλές για όσους ξεκινούν τώρα το στοίχημα σε MMA και UFC:

  • Εστιάστε στους καλύτερους μαχητές. Οι καλύτεροι μαχητές έχουν περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν τους αγώνες τους.
  • Δώστε προσοχή στην πρόσφατη απόδοση. Οι μαχητές που έχουν καλή πρόσφατη απόδοση είναι πιο πιθανό να συνεχίσουν να κερδίζουν.
  • Επιλέξτε την σωστή στοιχηματική εταιρεία. Πριν δημιουργήσετε έναν λογαριασμό, αναζητήστε τα καλύτερα μπόνους, πιθανότητες, επιλογές και μια αξιόπιστη φήμη. Σιγουρευτείτε ότι η στοιχηματική διαθέτει μια εκτενή ενότητα με στοιχήματα MMA που να καλύπτει όλες τις διοργανώσεις και αγορές.
  • Μάθετε τους κανόνες. Οι κανόνες του MMA είναι αρκετά περίπλοκοι, επομένως είναι σημαντικό να τους κατανοήσετε πριν ποντάρετε. Αφιερώστε χρόνο στο να μελετήσετε τους κανόνες αλλά και στο να τους δείτε στην πράξη, παρακολουθώντας αρκετούς αγώνες.
  • Στοίχημα στα Βαρέα. Το στοίχημα στα βαρέα είναι ίσως το πιο δύσκολο πράγμα στο MMA αλλά και το πιο κερδοφόρο. Σε αυτή την κατηγορία μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται είναι μια γροθιά για να τελειώσει ο αγώνας. Έτσι οι ανατροπές είναι πιο πιθανές και οι ευκαιρίες για κέρδη στο στοίχημα μεγάλες. Εάν στοιχηματίζετε σε βαρέα, βεβαιωθείτε ότι είστε καλά ενημερωμένοι για τις δυνατότητες και την απόδοση των μαχητών, καθώς είναι δύσκολο να προβλέψετε πώς θα εξελιχθούν αυτοί οι αγώνες.
  • Κάντε την Έρευνά σας. Η αγώνες είναι συχνά απρόβλεπτοι αλλά οι γνώσεις και η εμπειρία θα σας οδηγήσουν στα πετυχημένα στοιχήματα.
Συγγραφέας Hary